• White Instagram Icon

© Copyright 2017 by GHS KS/RN

Kontakta skolan

Tel: 018-431211

Email: info@ghs.ax

Adress

Skolvägen 4

22410 GODBY

För dig som gillar att jobba med händerna

Kreativa profilen

Om du väljer den kreativa profilen – en skapande linje – får du arbeta mera med att måla, teckna, snickra, sy, filma och fotografera.
 

Tycker du om att arbeta med dina händer, rita och planera, använda kroppsspråket när du talar, sjunger eller spelar upp en scen? I så fall är den kreativa profilen den rätta för dig.
 

Du får en djupare förståelse inom ämnet slöjd och får testa på slöjdtekniker som inte ingår i den obligatoriska slöjdundervisningen. Under profilslöjdtimmarna planerar, formger och tillverkar vi ändamålsenliga produkter i både trä och textila material.

I åk 7 jobbar vi med temat "Färger, former och ljud". Vi skapar en utställning bl.a. med hjälp av teknik och teknologi. I textil/träsljöjd har vi ett gemensamt projekt i vilket vi skapar enkla möbler.

 

I åk 8 lär vi oss att animera bilder till filmer. I textilslöjd fördjupar vi oss i garnteknologi och i trä/metallslöjd jobbar vi med olika tekniker.

 

I åk 9 Vi skapar en gemensam film eller teater/performance. I textilslöjd syr vi festkläder och i trä/metallsljöjd får vi jobba med ett eget valt projekt.