• White Instagram Icon

© Copyright 2017 by GHS KS/RN

Kontakta skolan

Tel: 018-431211

Email: info@ghs.ax

Adress

Skolvägen 4

22410 GODBY

Skratch - skrivtävling för niorna på Åland

March 28, 2017

Skratch - Skrivtävling för niorna på Åland arrangerades i år för tionde året. Niornas skrivfest inleder samtidigt Mariehamns Litteraturdagar, som för övrigt firade 25 år detta år. Alla åländska niondeklassister samlas i stadsbiblioteket för prisutdelning, ingen vet på förhand vilka som är vinnare.

 

Årets tema (2017) var J: jubel, juveler, jämmer och en hel del jävlaranamma.

240 bidrag skickades in, under pseudonym, till jyrun som bestod av inspiratören Nicklas Lantz som även framförde årets dramatikpris i stadsbiblioteket under skrivfesten. Övriga i juryn var Annica Andersson och Anton Johansson, som valde ut musikpriset och framförde bidraget live i form av ett musikstycke.

 

Godby högstadieskola lyckades kamma hem hela fyra priser av sammanlagt 14 stycken. Dessa bidrag dramatiserades eller lästes upp av årets författare Jens Lapidus och Håkan Nesser. Även den åländske rapparen Fryk framförde ett av vinnarbidragen.

Pristagarna från GHS är Astrid Eriksson (årets dramatikpris), Emils Elksnitis (årets pris med bett i), Dana Cohen (årets hjärtslag) och Adam Rosing (årets jävlaranamma).

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Vårens profildag

May 28, 2019

1/10
Please reload

Det nyaste inlägg
Tidigare inlägg

May 28, 2019

December 14, 2018

September 16, 2018

May 29, 2018

Please reload